Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 09:30 - За доверието, изневярата, причините и последствията от нея
Автор: taistvena Категория: Тя и той   
Прочетен: 11972 Коментари: 22 Гласове:
42

Последна промяна: 16.11.2009 20:48


Има една стара и мъдра приказка:
- Доверието трудно се печели, но много бързо се губи.
То е особено важно  в отношенията на партньорите. Веднъж изгубено, трудно може да се върне и без него живота на човек може да се превърне в ад.
Взаимоотношенията на хората са много сложни!
Всеки е индивидуален, със своя начин на мислене и действия. 
Постояно си задаваме въпроси като:
- Кое подтиква към изневяра и конфликти?
-Какви са причините, чувствата да охладнеят, сексуалното желание да намалее?
-Кави грешки не трябва да допускаме, за да не рухне бракът ни?
Още много мога да изброя, но нека да помислим и върху отговорите им.
Нямам голям семеен опит, но като наблюдател си правя собствени заключения.
Смятам, че за да се стигне до изневяра, вероятно любовта си е отишла!
Не можеш да обичаш някого истински с цялото си сърце и душа, а да си способен да му изневериш (поне според мен е така).
Причините за изневярата може да са различни: -монотонността в сексуалния живот, липса на внимание, занемаряване на външният вид и мн.др.
Изневярата може да бъде: -физическа и платоническа.
При мъжете е по-характерна физическата изневяра.
Те рядко включват чувства в нея, в повечето случаи е за удоволствие и разнообразие от моногамният семеен живот.
При жените е по-характерна вторият тип изневяра, емоционалната.
Дори да не извършва физическо сношение, една жена, когато отдаде мислите, душата и сърцето си на друг мъж със сигурност изневерява. 
При изневярата вина имат и двамата партньори.
Единият е виновен за това ,че не е искрен, а другият за това ,че не е успял да задържи влечението на половинката върху себе си.
Жените не трябва да се оправдават с безбройните грижи за децата, проблемите в службата и вкъщи. Не трябва да занемарява външния си вид. Една жена уважаваща себе, си винаги трябва да изглежда добре: - да поддържа фигурата си, да променя прическата си, да бъде загадъчна, да използва фантазията си в интимните отношения, а не да мрънка и недоволства. Да е мила и нежна, но да не позволява да бъде приета като даденост от съпруга и.
Мъжът също не трябва да се занемарява физически - никоя жена не харесва бирено коремче и брада от няколко дни(все пак при целувка драска и боли). Алкохолът също е голям враг на мъжа.
Жените харесват елегантни и спортни натури- мъже, които не прекаляват с алкохола (адски е неприятно, когато те целува да ухаеш на бъчва).
Грубите обноски, липсата на ласки и нежност също биха тласнали една жена към изневяра. Напрегнатият живот, проблемите в къщи, постоянните конфликти, безпричинното ревностно поведение, също допринасят за отчуждението и охладняването на чувствата. 
Да не забравяме обаче, че има и друг вид кръшкачи -те изневеряват заради егото си!
Правят го до старини, дори и да нямат причина за това.
Повечето от хората рядко се замислят за последиците от подобни действия. Смятат, че е невъзможно да бъдат хванати и повтарят изневярата многократно. Подтискат гузната си съвест с безброй обвинения към половинката си, но рядко говорят за тях с нея (което е голяма грешка - в семейството трябва да се говори за нещата, които ни вълнуват във всяко едно отношение).
Но какво се случва, когато изневярата бъде разкрита?
Тогава всичко се променя коренно. Изгубено е доверието между партньорите. Дори да не последва раздяла, отношенията никога няма да са както преди. При малко закъснение възникват съмнения - къде и с кого е половинката ни, последвани от постоянни проверки по телефона и мн.др (общо взето психически тормоз и за двамата партньори).
Малко хора биха успяли да продължат  без предразсъдъци и да бъдат щастливи след подобна случка в семейния живот.
Затова аз смятам, че трябва да са искрени един към друг. Да говорят за това, което им липсва в семейния живот, а когато чувствата  охладнеят или вече няма бъдеще една връзка е по-добре да бъде прекратена, вместо да се изневерява.
За тези, които искат да запазят брака си ще кажа: -припомняйте си страстните и хубави моменти от съвместният ви живот, опитайте се да ги върнете в скучното ежедневие, разнообразявайте се взаимно, изслушвайте се, спомнете си колко сте се обичали в началото и направете всичко възможно да възродите тази любов, защото само уважение не стига! 



Гласувай:
42



1. smani - Права си за това: "При мъ...
15.11.2009 10:04
Права си за това:
"При мъжете е по-характерна физическата изневяра.". Ако това се случи не е ли по-добре половинката да не разбира за дребната забежка, която само ще я нарани и ще съсипе дългогодишна връзка.
цитирай
2. taistvena - smani
15.11.2009 10:10
Да по-добре е ако не разбере. Но изневярата не трябва да става системна, защото би се усъмнила.
цитирай
3. inel379 - Любовта не познава изневярата!
15.11.2009 10:15
Когато съвремеността изживее себе си, тя търси вярата в миналото, защото технологиите променят бита на човека, но неговата същност - не. Той продължава да се стреми към хармоничен живот, в който обичта е най-същественото.
Всичко, което си написала е точно така и то е продукт не само на егото. Материята руши това, което духът гради с истинско вдъхновение. Свободата е и умение да поставяме сами граници там, където със сигурност трябва да ги има. Тези граници са израз на самосъзнание, а не насилие над себе си. Цял живот се учим и се променяме. Учим се от собствени и чужди грешки. Опитът на човешката цивилизация не е достатъчен...:) Борбата между разум и емоция не започва и не свършва с нас, но е хубаво да се опитаме да бъдем щастливи, без да нараняваме човека до себе си. Изборът винаги е личен.
Слънчеви сбъдваемости за теб!:)
цитирай
4. taistvena - inel379
15.11.2009 10:23
Много добре казано :)
Благодаря, слънчеви и щастливи дни ти желая :)
цитирай
5. cefulesteven - Най-трудната тема. И протеворе...
15.11.2009 12:43
Най-трудната тема. И протеворечивата. За вината в двамата партньори, не мога да се съглася.
Дори на Господ сме изневерили. С плодът на познанието. Опитали сме се да го измамим, друга любов сме потърсили. Нямал е вина, той е оставил свободата ни. И всяка Любов е Бог, тя ни оставя свободата, а какво правим с нея, вече е по-сложно. И изобщо, дали винаги има вина, дали не сме взели по-рано от изневярата погрешния избор, а тя не е любовта?

Не я оправдавам. В никакъв случай. Допускам възможност, а и такива случаи има.

Но просто темата е трудна, противоречива, никога не може твърдение да е универсално, като цяло много, много ми хареса, а и будиш много размисъл.

Поздрави.

цитирай
6. ckarlet - Всеки сигурно има своята гледна ...
15.11.2009 12:56
Всеки сигурно има своята гледна точка за иневярата, но аз лично смятам, че тя може да съсипе всичко, което е градено до момента, не само доверието между двама човека. Човек в такъв момент на изкушение трябва само за миг трезво да помисли, заслужава ли си да се отдаде на тази магия, или просто да стопира нещата, за да не изгуби нещо по-ценно... Трудно може да се даде съвет, а лесно може да се осъди за това, но аз мисля, че няма точна рецепта, защото никой не е съвършен и никой не е сигурен какво ще му предложи живота:) Поздрави за хубавия постинг!
цитирай
7. gorivo - СЛЪНЧИЦЕ...
15.11.2009 13:05
...Чудесно продължение на предния ти постинг!Една много добре развита тема и много важна , защото е интересн да разбереш как мислят хората...ето сега ще ти кажа аз какво мисля за ИЗНЕВЯРАТА !!!

Първо в твоите думи се крие отговора на въпроса трябва или не трябва , има ли оправдание..ами НЯМА , ТАКА МИСЛЯ !!! Ти го каза точно и ясно -" Не можеш да обичаш някого истински с цялото си сърце и душа, а да си способен да му изневериш "-Обичаш ли някого , искаш ли да си с него...ами невиждам при това положение как можеш да отидеш и да изневериш на този човек! За мен любовта към любимия човек е най-важна , за мен трябва да правиш всичко възможно за да се чувства желан , за да е щатлив , за да може да те радва с усмивката си всеки ден....Може да се наложи да се жертваш , да се лишиш от неща които преди са били важни за теб , но когато до теб седи любимия/любимата , ти трябва да си готов на всичко за да остане , да продължаваш да усещаш любовта и/му към теб
Всеки тръгва с някакво оправдание:
-ама тя не ми дава в леглото това което искам , не че не я обичам;
-ама той не ме уважава , не сика да си говори с мен , претупва любовнта игра;
-ама той/тя предпочита приятеи те си пред мен;.....Абе все едни такива оправдания , които са безсмислени и с тях се опитват само да прикрият неспособноста да сипризнаят истинската причина!!!
Хората трябва да се научат че мълчанието не винаги е злато....в споделянето на проблемите се състои истината за щастлив семеен живот! Не може да има скрито покрито , трябва да си вярваме и да се доверяваме един на друг .....иначе въобще какво правим заедно???
В една връзка освен любов трябва да има и приятелство!Не винаги ще е лесно но заедно проблемите се разрешават по лесно , но още веднъж , мило-"Не можеш да обичаш някого истински с цялото си сърце и душа, а да си способен да му изневериш" това е истина криеща отговора на въпроса , дали има оправдание изневярата!!!
Мило , благодаря ти за възможноста да ти споделя моите мисли по въпроса !Страхотен постинг както винаги , темата е важна и интересна....ЦЕЛУВАМ ТЕ :*:*:*:* :):):)
цитирай
8. анонимен - Мисля, че лоялността към партньора е въпрос на себеуважение!
15.11.2009 13:23
Какво значи "тя/той не означава нищо за мен!"?
Защо си го направил/а тогава?
Ами, ако е означавало нещо за третата страна?
При всички случаи нараняваш някого!
цитирай
9. edinman - :)
15.11.2009 13:48
http://www.youtube.com/watch?v=oHMibYhlL-0
неделя ...а ние философствуваме
цитирай
10. him - Браво
15.11.2009 19:33
на inel 379, cefulesteven И gorivo - много ми харесаха гледните им точки. Ето и моята - изневярата се появява тогава, когато няма общуване между двамата, когато егоизма надделява, когато заради някакво си моментно преживяване, пък било то и хубаво си склонен да продадеш любовта си за 30 сребърника. Предателството е един от най-страшните грехове за мен. Другия е лъжата. А в тандем са способни да разделят и най-обичащите се хора. Да, някои хора изневерят и не чувстват угризения. Други изневеряват и чувстват. А трети просто не изневеряват. Като мен. Говорете, хора, кажете на половинката това, което ви вълнува, помислете дали едно мимолетно удоволствие може да се сравни с любовта и дали си струва заради него да изневериш и на другия и на себе си?
цитирай
11. negat1v - трудна тема
15.11.2009 20:54
не коментирайте неща които не разбирате,където има любов има и изневяра дори невинна и безобидна била тя към някой непознат супер секси индивид макър и да знаеш,че е невъзможен контакт с него ти все пак си мислиш за това и против всички закони на любовта,някой си мисли това не е изневяра ... ха добре ами тогава аз ще кажа че и любов не е за изневярата и любовта това е като спора за кокошката и яйцето :)
цитирай
12. gorivo - him , благодаря ти ...
15.11.2009 21:17
...че ти е допаднало мисленето ми :) И ти казваш много правилни неща-нетрябва да се лъжем , да се нараняваме ...трябва само да се обичаме!Не толкова сложно , а ако не го искаш просто кажи край , защо трябва другия да страда заради теб!
Затова хора обичайте се , ни помнете ЛЮБОВТА СЕ ПЕЧЕЛИ ТРУДНО , ЛЕСНО СЕ ГУБИ !!!!
цитирай
13. watchtowerman - Защо изневярата
15.11.2009 22:04
към сексуалния, семейния партньр е дори препоръчителнаи насърчавана от съвременността, но изневярата към държавата, партията, клана, фирмата и т.н. е наказуема ?!Изневярата е еднозначна във всичките си проявления, насоки и сфери.
цитирай
14. georgiev - Най-жестокото е когато любовта се ...
16.11.2009 19:10
Най-жестокото е когато любовта се превърне в безразличие или забрава. Това е по-жестоко и от омразата. Защото омразата е все пак някакво чувство. А безразличието е почти духовна смърт.
цитирай
15. gorivo - Много си прав- georgiev...
16.11.2009 19:19
... има една приказка любовта и омразата , ги дели една тънка линия , и винаги от еднот можеш да преминеш към другото...Но когато , се загуби всякакъв интерес...е тогава незнам, най лошото е когато човека до теб не го интересува дали си болен , тъжен ...не му пука дали имаш нужда от него или една негова усмивка....Безразличието е най-лошото което може да се случи в една връзка , по-лошо и от изневярата.....наистина тогава боли и се чувстваш опустошен от вътре....
цитирай
16. strianakiev - За думата изневяра....
16.11.2009 20:35
Из не вяра.....или както казваме, хората си нямат вяра....по една или друга причина...разбира се винаги се намира причина и ако такава не съществува се създава...
цитирай
17. monna - Който изневерява си е предател по душа..
17.11.2009 11:43
Дали е физическа или духовна, изневярата е най-мръсното предателство в широк план, не само между партньори. Щом си дал дума пред някого, ти си се врекъл, заклел си се! Да си мислил, преди да си го сторил!:)
За да си верен на нещо или на някого трябва да си човек с висок морал и да владееш емоциите си!:)))
цитирай
18. venus - Странно нещо и живота...
17.11.2009 11:53
Можеш да унищожиш десет години от живота си буквално за десет дни. Дали боли? По-добре не питай.

За радост българските нрави са такива, че ако спазваш елементарни правила, то никога няма да опреш до това, от което те е страх.

:)
цитирай
19. zaw12929 - Случва се, не е болест за умиране
17.11.2009 15:53
Случва се, не е болест за умиране
цитирай
20. malkiatprintz - Всичко е въпрос на мъдрост и вним...
18.11.2009 02:50
Всичко е въпрос на мъдрост и внимание, но не винаги ги имаме.

- Искате да се разведете поради пълно несходство в характерите. Какво имате предвид?
- Ами тя се интересува само от мъже, а аз се интересувм само от жени, господин съдия...

:):):)
цитирай
21. venus - Браво на malkiatprintz!
18.11.2009 11:37
Иронията ти уцели десятката.

Мисля, че израза несходство в характерите е най-глупавото оправдание, което двама души могат да измислят след като са живели дълго време под един покрив. С когото и да се събереш, с времето придобивате общи черти - реакции в дадена ситуация, навици, емоции. Възможно е в един момент да ви омръзне да сте заедно, възможно е да решите, че искате различни неща от живота... за съжаление е възможно.

Бракът е въпрос на желание - ако и двамата го искат, той е безгранично щастие. В противен случай идват оправданията и огорчението.
цитирай
22. gorivo - venus....
19.11.2009 17:22
...Така е! Не искаш ли да си с някого....ами недей! Да кажеш , че с човек , с който си живял не си подхождате е глупаво!Ако сте го искали , значи сте и правили компромиси , а това значи и че сте стигнали до едно единство...за какво несходство си говорим тогава? Би трябвало в такъв момента , даже да е отминала , онази първична любов, страстната , все още да искаш да си с този човек.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: taistvena
Категория: Тя и той
Прочетен: 646868
Постинги: 65
Коментари: 934
Гласове: 21981
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930